pasteurization
παστερίωση
ελάττωση μέσω θερμικής επεξεργασίας όλων των παθογόνων μικροοργανισμών, συνήθως με θερμοκρασίες κάτω του σημείου βρασμού έτσι ώστε να μην αλλοιώνονται τα υλικά. Υπάρχουν δύο τρόποι παστερίωσης
1. θέρμανση 63 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά
2. θέρμανση σε 72 βαθμούς Κελσίου για 16 δευτερόλεπτα
Απαιτείται προσοχή στα προϊόντα που έχουν παστεριωθεί καθώς οι μικροοργανισμοί εν και έχουν ελαττωθεί σε αριθμούς που δεν είναι επικίνδυνοι εν τούτοις μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα σε κατάλληλες συνθήκες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου